Over mij

Angela Hevinga

GZ-psycholoog

Vol enthousiasme ben ik mijn eigen praktijk gestart...

Om aan kinderen, jongeren en ouders hulp te kunnen bieden. Voor het aangaan van hulp heb je moed nodig. De eerste stap zetten is direct 1 van de moeilijkste. Je op je gemak voelen, is heel belangrijk. Voor mij is het essentieel om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat jij/jullie nodig hebben. Daarom ben ik sterk gericht op luisteren en het opbouwen van vertrouwen. In mijn werkwijze ben ik open en gericht op het positieve.

Het werken met kinderen, jongeren en gezin vind ik leuk omdat het iedere keer anders is. Ook vind ik het speciaal om een tijdje te mogen meelopen met een kind/jongere en gezin. Stapsgewijs nieuwe manieren vinden hoe om te gaan met de klachten die spelen en daarna weer met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

In de afgelopen 20 jaar heb ik bij verschillende instellingen gewerkt van groot naar klein in de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Zo heb ik veel ervaring opgedaan in psychische problematiek bij kinderen, jongeren en in de gezinsdynamiek.

In 2002 ben ik afgestudeerd als Gezondheidszorgpsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarvoor heb ik de opleiding tot ontwikkelingspsycholoog afgerond in Groningen.

Ik ben geregistreerd als GZ-psycholoog (BIG-registratie nummer: 89057120625) en aangesloten bij de beroepsverenigingen LVVP (Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) en NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen).